Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός για την Γεωγραφία

Αποτελέσματα Μαθητικού Διαγωνισμού

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με αφορμή τον εορτασμό των 15 χρόνων από την ίδρυσή του, προκηρύσσει δύο Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Γεωγραφίας:

A. Για μαθητές Δημοτικού (Ε και ΣΤ Τάξη).

Διαγωνισμός αφίσας με θέμα Ο Τόπος μου : Φύση και Πολιτισμός για μαθητές Ε΄και ΣΤ΄τάξης δημοτικού σχολείου.

Προδιαγραφές διαγωνιζόμενων αφισών

Για τον διαγωνισμό αφίσας οι μαθητές είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν ότι υλικά θέλουν για την δημιουργία της (π.χ. χρώματα, κολάζ, κάρβουνο, κ.α) και το μέγεθός της θα πρέπει να είναι το ελάχιστο  59,40cm Χ 42,00cm (A2) και μέγιστο 84,10 cm Χ 59,40cm (A1).

Β. Για μαθητές Γυμνασίου.

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα Γη και Άνθρωπος για μαθητές Α, Β και Γ τάξης γυμνασίου.

Προδιαγραφές διαγωνιζόμενων φωτογραφιών

Για τον διαγωνισμό φωτογραφίας οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν είτε ψηφιακή είτε αναλογική φωτογραφική μηχανή, έγχρωμη ή και ασπρόμαυρη φωτογραφία και το μέγεθος της φωτογραφίας μπορεί να είναι κατά προτίμηση 20 cm Χ 30 cm (8"Χ12"), αλλά θα μπορούσαν να γίνουν δεκτές και φωτογραφίες με μέγεθος 20 cm Χ 25 cm (8"Χ10") ή 28 cm Χ 36 cm (11"Χ14"). 

Τα  έργα των μαθητών θα κριθούν από τριμελή επιτροπή που θα συσταθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και θα αποτελείται από:

Α. Εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Β. Το Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου

Γ. Εκπρόσωπο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (για το διαγωνισμό αφίσας) και εκπρόσωπο της Φωτογραφικής Εταιρείας Λέσβου (για το διαγωνισμό φωτογραφίας).

Τα έργα των μαθητών θα πρέπει να κατατεθούν στο Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστημίου Αιγαίου μέχρι και το τέλος Απριλίου 2010 στη διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Γεωγραφίας, Λόφος Πανεπιστημίου, 81100 Μυτιλήνη

με την ένδειξη Μαθητικός Διαγωνισμός Γεωγραφίας

Θα απονεμηθούν σε τρεις μαθητές του Δημοτικού και τρεις μαθητές του Γυμνασίου τιμητικά βραβεία και έπαινοι. Οι βραβευθέντες στο  τέλος Ιουνίου θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια γιορτή στο χώρο του Πανεπιστήμιου όπου θα παρουσιαστούν τα έργα τους και θα γίνει και η απονομή των βραβείων. Τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών καθώς και η διαμονή τους θα καλυφθούν από το Τμήμα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κυρία Κλωνάρη Αικατερίνη, Λέκτορα του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τηλ: 2251036449. Email: aklonari@geo.aegean.gr

Υπουργική Απόφαση