Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024

";

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 (19:00) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με τίτλο: "Η γεωγραφική πληροφορία στις εφαρμογές Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ)" 
και ομιλητή τον κ. Δημήτριο Βενιζέλο CEO της Εταιρείας EmDoΤ

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Eνημερώνουμε τους μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές και φοιτήτριες με έτη εισαγωγής 2019-2020 και 2020-2021 ότι οι ανανεώσεις των εγγραφών για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021– 2022 θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα  4 έως και την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε σχετικά, αναλυτική ενημέρωση και τα απαραίτητα έντυπα.

https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?f=145&t=27931

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώνουμε τους μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές και φοιτήτριες ότι οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική" για το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022, θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 4 έως την Παρασκευή 15Οκτωβρίου 2021.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε αναλυτική ενημέρωση και έντυπα σχετικά με τις εγγραφές στο ΠΜΣ.

https://forum.aegean.gr/viewtopic.php?f=145&t=27926

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στα πλαίσια των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα δοθεί την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 (ώρα 7:00 μ.μ.) ανοικτό διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο:

Τα 6,3 Ρίχτερ της 12ης Ιουνίου 2017 - Βρίσα Λέσβου: τέσσερα χρόνια μετά την καταστροφή - Τι συμβαίνει σήμερα και προοπτικές για το μέλλον

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων του Τμήματος Γεωγραφίας θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων συμμετοχής, την Πέμπτη 27 Μαϊου 2021 με τη χρήση του συστήματος ZOOM. Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο.

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει τη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) «Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική» για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Το Πρόγραμμα Σπουδών του ΠΜΣ υλοποιείται σε περιβάλλον μικτής διαδικασίας μάθησης (συνδυασμός δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://nautilus.aegean.gr

μέχρι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021.

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ανακοίνωση - Πρόσκληση

Στα πλαίσια των

 Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών

του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

Θα δοθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 (19:00)

ανοικτή διαδικτυακή διάλεξη με τίτλο:

 

Γεωπολιτική της γεωγραφικής θεωρίας.

Από τον Mackinder ως την Γαλάζια Πατρίδα”

 

με ομιλητή τον

 Καθηγητή Γεώργιο Πρεβελάκη

Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ

 

Πρόσβαση:

Zωντανή παρακολούθηση στο YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=RRjga64xDTM

 

Ο κ. Γεώργιος Πρεβελάκης είναι ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Pantheon-Sorbonne (Παρίσι 1). Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ και Χωροταξία-Γεωγραφία στη Σορβόννη. Από το 1984 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι και ακολούθησε διεθνή πανεπιστημιακή σταδιοδρομία. Διετέλεσε καθηγητής στη Γαλλία (Sorbonne, Institut des Sciences Politiques de Paris και INALCO), στις ΗΠΑ (Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, Πανεπιστήμιο Tufts) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (London School of Economics). Τα επιστημονικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα εστιάστηκαν στη Γεωπολιτική. Δραστηριοποιείται στα γαλλικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και ομάδες προβληματισμού σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των Βαλκανίων και την ελληνική οικονομική κρίση. Από το 2019 έχει τη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενημερώνουμε τους μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές και φοιτήτριες ότι οι εγγραφές για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική" για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020 - 2021, θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 15 έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε αναλυτική ενημέρωση και έντυπα σχετικά με τις εγγραφές στο ΠΜΣ.

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝA ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΜΣ «ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-21

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων του Τμήματος Γεωγραφίας θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων συμμετοχής, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 με τη χρήση του συστήματος ZOOM. Περισσότερες πληροφορίες στο επισυναπτόμενο αρχείο.

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. απόφαση της Συγκλήτου του Πανπειστημίου Αιγαίου 26/12.10.2020, η διδασκαλία των μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών του ΠΜΣ θα διεξαχθεί με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης καθ΄ όλη τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 132695/Ζ1/02.10.2020 Υ.Α., και κατά παρέκκλιση της παρ. 3 του άρθρου 30 του ν. 4485/2017 (Α΄ 114) όπως ισχύει, του άρθρου τρίτου της υπ’ αριθ. 115744/Ζ1/04.09.2020 ΚΥΑ και του ισχύοντος Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Μ.Σ.

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ_ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ 2020-2021

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι εξετάσεις γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας, επιπέδου Γ1/C1 και άνω, σχετικά με την επιλογή νέων μεταπτυχιακών φοιτητών/τριων στο ΠΜΣ για το ακαδ. έτος 2020-2021, θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 28/9/2020 και ώρα 19:00-21:00

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

This Special Issue “Remote Sensing and Geoinformatics inWildfire Management” aims to cover recent developmentsin remote sensing data acquisition and processing towardswildfire management (i.e., machine learning approaches,visual data exploration, big data technologies, and timeseries analysis). In particular, submitted papers shouldclearly show novel contributions and innovativeapplications of how Remote Sensing and Geoinformaticstechnology can support any of the following wildfire topics.For more information, please visit:

Dr. Christos Vasilakos

Guest Editor

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η Γεωγραφία σε έναν Κόσμο που Αλλάζει

Το Συνέδριο έχει επετειακό χαρακτήρα και διενεργείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 25 ετών Ελληνικής Γεωγραφίας με τη συμπλήρωση 25 ετών του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του πρώτου ακαδημαϊκού Τμήματος Γεωγραφίας στην Ελλάδα.

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Landscape is central to tourism. It is key to thedevelopment, marketing/promotion, and consumption oftourism destinations, to triggering and sustaining tourismmarkets, and to enticing tourist dreams, fantasies, andbehaviors. From ‘sight-seeing’ practices—at the basis of alltourism activities—landscape figures prominently all theway to the overall spatial planning and management of adestination for tourism development

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το έργο TERRACESCAPE«Μετατροπή των εγκαταλειμμένων τοπίων αναβαθμίδων σε πράσινες υποδομές μέσω συμμετοχικής επιστασίας γης για καλύτερη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή», τίτλος δηλωτικός των στόχων του, υλοποιείται, από τον Ιούλιο 2017, στη Νήσο Άνδρο. Στο έργο συμμετέχει πλειάδα επιστημόνων και ερευνητικών φορέων, υπό τον συντονισμό του Πανεπιστημίου του Αιγαίου.Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE«Δράση για το Κλίμα», Τομέα προτεραιότητας «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (LIFE16CCA/GR/000050).

Στο πλαίσιο των δράσεων του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, γίνεται ανοιχτή πρόσκληση σε μεταπτυχιακούς, κυρίως, φοιτητές του Πανεπιστημίου μας, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στα ερευνητικά αντικείμενα του έργου, επωφελούμενοι από (α) την υψηλή σχετική εξειδίκευση των συμμετεχόντων καθηγητών,(β) την οικονομική υποστήριξη των υλικών που απαιτούνται εντός του εργαστηρίου ή/και του πεδίου, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων μετακίνησης και διαμονής, όπου αυτές απαιτούνται,(γ)την εμπειρία ενεργού συμμετοχής σε επιτόπιες συναντήσεις εργασίας και δράσεις, και (δ) έκθεσης σε διεθνές περιβάλλον εργασίας.

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κανονισμός ΛειτουργίαςΠρογράμματοςΜεταπτυχιακών Σπουδώνμε τίτλο «Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική»του Τμήματος ΓεωγραφίαςτουΠανεπιστημίου Αιγαίου(σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4485/17)

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορικήμε θεματικά πεδία:

  • Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών, Χαρτογραφία, Τηλεπισκόπηση, Διαδίκτυο, Υπηρεσίες Θέσης
  • Φυσικές Καταστροφές, Κλιματική Αλλαγή
  • Προστασία Περιβάλλοντος, Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
  • ΧωροκοινωνικέςΑνισότητες, Μετανάστευση, Υγεία, Εκπαίδευση
  • Περιφερειακός, Χωροταξικός και Πολεοδομικός Σχεδιασμός
  • Αστική και Περιφερειακή Πολιτική
  • Ανάπτυξη και Διαχείριση Υπαίθρου
ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οδηγός του Π.Μ.Σ.: “Γεωγραφία και Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική”  - Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ - Αρ. Φύλλου 195  - 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΗΨΗ ΑΡΧΕΙΟΥ
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κτίριο Γεωγραφίας
81100 Μυτιλήνη
Τηλ. 22510 36472
geoinformatics@aegean.gr
Copyright 2020 Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπ. Αιγαίου
Γραφιστική ekelidou. Δημιουργία gahi, jdim & kalab
Αριθμός επισκέψεων / ΗΥ / ημέρα: